• UDALOSTI
  • OBEC
  • SAMOSPRÁVA
  • KONTAKT
  • ÚRADNÁ TABUĽA

Kontakt:

Napíšte nám:

UDALOSTI

XII. Széchényi emlékünnepség 2017
Kopjafa-avató a vadászháznál 2017/ Pamätný stĺp pri dome poľovníkov 2017
A 2016-ban születettek köszöntése/Privítanie detí narodených v r. 2016
2017. Március 15. / 15. marec 2017
Széchényi emléknap 2016
Aquapónia átadása 2016
Felvidéki saga
KLASFEST/Kalászfesztivál
Közösségi központ rendezvényeiről
Világom virágai kiállítás 2016
Kis majális Hetényen 2016
Föld napja - hete Hetényen/Deň Zeme 2016
Születésfa avatása 2016
Író - olvasó találkozó / Stretnutie s redakciou časopisu Vasárnap 2016
Betlehem készült / Vytvorili sme betlehém
Kapcsolatok - kiállítás a Lilla Galéria és Falumúzeumban
Megjött az autóbusz!
Tök jó öszi nap / Pekný jesenný deň
Idős lakosaink köszöntése/Mesiac úcty k starším
Aradi vértanukra emlékeztünk / Spomienka na Arad
Földiekkel játszó Égi tünemény - Lilla kiállítás
Fényképverseny kiértékelése
Falunapi programsorozat 2015
Lézer show - 2015. szeptember 19.
Megszépült a buszmegálló
"Nyelvében él..."kiállítás megnyitója
MARTFESZT 2015
VII. Hetényi Polgármesteri Kupa
Hídverő Napok 2015
Májusfa
Hulladékgyűjtés tavasszal
XVIII. FelvidékiTavaszi Emlékhadjárat
Kárpát - medencei Feltámadási menet 2015
Nőnapi és Pedagógusnapi köszöntő
Föld órája Hetényen is
Polgármester köszöntője március 15 - én
Tölgyültetés
Hetény 940 éves kiállítás megnyitója
_DSC0248.JPG

Nőnapi és Pedagógusnapi köszöntő

Mélyen tisztelt Hölgyeim és Uraim!

Nagy szeretettel köszöntöm Önöket itt a községi hivatal dísztermében. Ünnepelni hívtunk ma mindenkit.  

Az ünnepek nélkülözhetetlenek életünkben. A munkanapok mellett megállunk egy rövid időre, magunk között vagyunk együtt, egymásra figyelünk. A közös ünnep lelki életünket erősíti, élményt jelent, gondolatokat megfogalmazására ösztönöz, érzelmeket szabadít fel.  A mai ünnepen én is igyekeztem megfogalmazni gondolataimat. 

Március 8 – án a nőket köszöntöttük, akik a mi férfias életünk meghatározói. Az első nő az életünkben: az édesanyja, a második: az első szerelmünk, s aztán a többi gyönyörű nő: a kedves -  zsémbes, szőke – barna, alacsony – magas, soványka – kellemesen gömbölyded nő. Barát, kolléga, főnök, alkalmazott, akikre, ha akarunk - ha nem, figyelnünk kell.  Igaz a bölcs mondás: keresd a nőt! Minden értük és miattuk zajlik és zajlott ezen a világon. Férfi vagyok, és hálás, a bőrömből aligha bújhatok ki. Jackie Steward férfi módjára mondta ki, milyenek is a mai nők, legyenek bármennyi évesek is: "A nők olyanok, mint a versenyautók: hallatlanul érzékenyek, nagyon nehéz őket irányítani, de ha egyszer lendületbe jöttek, szinte lefékezhetetlenek." Köszönöm Hölgyeim!

Március 28 – án Pedagógusainkat köszöntjük, akiknek mindennapjaik: az erőfeszítés, a kudarc és a siker. Legnagyobb feladatuknak a szeretettel szeretetre nevelést, a tudás átadását és a tudásvágy felébresztését tekintik. Sokan emlékszünk olyan pedagógusokra, akiket szerettünk, s akiknek a tanítására is nyitottak voltunk. Csodálhatnak, elismerhetnek azért, amit tudunk, de szeretni azért a kapcsolatért szeretünk, ami kialakult a tanár és tanítványa között. Ez a kapcsolat alapozza - alapozta meg a tudomány, a tudás iránti szeretet is.

Chesterton mondja: „A világon mindenkinek hinnie kell abban, hogy képes valami olyasmit nyújtani, amit a világ nélküle nem kapna meg.” Bizton állítom, hogy az itt lévő pedagógusok mindegyike - ki-ki a maga területén – nyújt és nyújtott annyit és olyat, amivel e hitük beteljesedett.   Tisztelt Tanítóink! Felemelő, szép hivatás az Önöké. Emberré nevelni, tudásuk legjavát nyújtani, követendő példaként állni és megmaradni, kitárni a világot a gyermekek előtt, és elindítani őket az élet nehézségekkel, de örömökkel és szépségekkel teli útján – kísérve szeretettel. Az önkormányzat és a magam nevében szeretnék köszönetet mondani, hogy felvállalták e nemes feladatot, s a hetényi gyerekeknek megmutatták, hogy érdemes tanulni.

Záró gondolatként Széchenyi Istvánt idézem: „Azokért élünk, akiket szeretünk, azokért, akik igaznak tartanak. A jövőnek élünk: a szépért s jóért, amit tehetünk." Kívánok kedves mindnyájuknak jó egészséget, munkájába vetett hitük megtartását és sok-sok gyermekmosolyt. Kérem, fogadják szeretettel az Önkormányzat ajándékát!

Ing. Magyari Ferenc, polgármester